Aktiviteter och evenemang i Kroatien

Kroatien har något för alla. Prova en aktiv semester med aktiviteter som till exempel sportfiske, skidåkning, klättring, dykning, ridning, cykling, golf, spa, välj i UNESCOs världsarvslista med antika monument och upplev historiens vingslag eller besök någon av kroatiens många fantastiskt vackra nationalparker och naturreservat.

Evenemang

Många traditionella festivaler för att fira historiska, religiösa eller militära händelser har återuppstått efter att Kroatien på nytt blev självständigt. Aktuella evenemang i Kroatien hittar man på den officiella webbplatsen för turister »

Sol och bad

Adriatiska havet är Medelhavets renaste och varmaste hav och flest soltimmar. De flesta stränderna består av klappersten och klippor. Ta därför med en strandmadrass och badskor om du ska sola och bada. Förutom stenar i vattnet finns många sjöborrar och sjögurkor som det är bäst att undvika att trampa på.

Det finns ca 30 naturistcentra (nakenbad) i Kroatien. Mer information »

Klättring och vandring

I Kroatien finns många berg utmärkt lämpade för klättring och vandring. Nationalparken Paklenica på södra sidan av det kroatiska fjället Velebit har fler än 400 leder på kalksten i olika svårighetsgrader. Nationalparken Plitvička Jezera (även kallad Plitvicesjöarna) som är upptagen på UNESCOs lista över världsnaturarv är ett annat alternativ.

Mer information om klättring och klätterställen i Kroatien finns på kroatiska turistbyråns webbplats »

Dykning

I Kroatiens submarina värld kan man utforska gamla vrak, klipprev, grottor och en rik fiskvärld. För att få dyka ska man vända sig till en auktoriserad turistbyrå eller någon av de 100 dykklubbar för att få ett särskilt tillstånd.

Information om dykning och dykplatser i Kroatien »

Golf

I Kroatien finns ett fåtal golfbanor, t ex Golf & Country Club Dolina kardinala i Jastrebarsko som ligger en timmes bilkörning från Zagreb, Brijuni-banan på ön Brijuni nära Pula och Golfresort Motovun nära Motovun i Istrien som byggdes år 2006.

Bio

Passa på att gå på bio om du vill ta det riktigt lugnt en kväll. Filmerna är inte dubbade och biljettpriset är lågt.

KONTAKT COOKIES & DATASKYDD

© 2007-2022 Resebiblioteket.se