Resa till Kroatien

Det finns olika sätt att ta sig till Kroatien. Snabbast är förstås flyget, mest miljövänligast är tåget.

Tåg till Kroatien

Att resa tåg till Kroatien tar drygt ett dygn. Biljetter kan man boka på nätet hos Omnio. Det går också att boka tågbiljett hos Omnio via SJs webbplats.

Buss till Kroatien

Tidigare har några bussbolag kört direkt till Kroatien men vid vår senaste sökning har vi bara hittat paketresor med buss till Kroatien.

Flyg till Kroatien

Kroatien har tre stora flygplatser: utanför Zagreb, Split och Dubrovnik. Kroatiens nationella flygbolag är Croatia Airlines. Från Sverige kan man flyga till Kroatien med till exempel SAS, Norwegian eller Ryanair. Under sommarhalvåret går det oftast fler direktflyg.

Bil till Kroatien

Från södra Sverige är det ca 180 mil till Kroatien och den närmsta vägen är via Tyskland, München, Österrike och norra Italien. För att köra bil i Kroatien måste man ha giltigt körkort och registreringsbevis för bilen. Det är lag på att använda bilbälte.

En informationsrik webbplats med aktuell trafikinformation i Kroatien har HAK »

Paketresor till Kroatien

En charterresa är ett smidigt sätt att resa. Resan är organiserad med hotell och flyg och ibland är mat inkluderad. Det finns flera charterarrangörer som erbjuder resor till Kroatien. Resebyråer som säljer paketresor med flyg till Kroatien: Airtours, Apollo, Detur, Kroatienspecialisten, Rolfs Flyg & Buss, Tui och Ving.

Det finns många bussresearrangörer som säljer paketresor till Kroatien. Då ingår bussresa, övernattningar, reseledare och oftast mat, rundturer och inträden. Bussbolag som kör till Kroatien är till exempel Rolfs Flyg & Buss, Kagans buss, Scandorama, Röke buss, Sembo, ReseMakar'n, Lönns buss, Joro Buss.

KONTAKT COOKIES & DATASKYDD

© 2007-2022 Resebiblioteket.se